Пиарката на Желю Желев Искра Банкова загина в катастрофа

0

Дългогодишният журналист Искра Банкова е загинала на място в катастрофа на 5 август, съобщи Българското национално радио.

„Мама е починала на място и без да се мъчи. Слава Богу няма други пострадали“, написа нейната дъщеря в пост във фейсбук профила на журналистката.

Банкова беше пиар на първия демократично избран президент Желю Желев и дългогодишен журналист в БНТ и в програма „Христо Ботев“ на БНР.

Опелото ще бъде на 14 август (понеделник), от 10:30 ч. в храма „Св. Цар Борис І Покръстител“, в столичния квартал „Овча купел“.

Ето и цялото тъжно послание на дъщеря ѝ във Фейсбук:

Сбогом, мамо!

Бог прие мама в своите прегръдки на 5 август 2023 при пътно произшествие. Сега тя е в светлината, при батко. Мама е починала на място и без да се мъчи. Слава Богу няма други пострадали.

Опелото ще бъде на 14 август (понеделник) в 10.30 ч. в храм „Св. Цар Борис І Покръстител“, София, Овча купел 2, ул. „Феникс“. Тя харесваше това място!

Смъртта й сякаш се предизвестяваше от различни божествени знаци, въпреки че не сме го осъзнавали ясно. Наскоро с мъжът ми бяхме в къща в Странджа, в която имахме много сънища и силни усещания. Попитах дали жената, която е живяла тук е била акушерка. Отговорът беше „акушерка, но от другата страна – към истинския Божи свят“… Жената е изпращала хората към великата космическа прегръдка, обредно и съвсем професионално. Смятало се е по онова време, че това е най-важния преход.

Ще се радвам и ние да я изпратим, Заедно, тя също ще се радва. Да разкажете нещо красиво и вдъхновително за нея, да й изпратим светлина и Любов. Много Любов.

Душата й беше цяла вселена, огромен ерудит, вечно търсеща, вечно неспокойна, бунтарка, ценител на красивото, естет, пееше удивително, непримирима, огромна огромна Любов имаше в себе си. Мама. Връзката ми с Бога. Сега мама е спокойна, усещам го. Тя много се притесняваше да не умре като стара и болна, безпомощна бабичка, в тежест на другите. Страхуваше се от смъртта, но ето, че тя е дошла внезапно и неочаквано, пътувайки към една селска къща, при приятелка.

Погребение няма да има, защото мама искаше да разпръснем праха й на определено място в родината. Ще има опело. На 14т-и август от 10.30 ч.

Мила

Поклон пред паметта ѝ!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.