Пласидо Доминго ще дирижира “Травиата” в Софийската опера

0

Великият Пласидо Доминго ще има изненадваща изява в София, а не само концерта на 11 септември в зала “Арена София” , който е включен в световното турне.

На 15 септември 82-годишният Доминго ще дирижира операта “Травиата” на Верди в Софийската опера и балет.

През последните години певецът, който от тенор се превъплъти в баритон, обича често да дирижира. Обикновено Доминго го прави по време на галаконцертите на собствения си фестивал “Опералия”, от който тръгна и кариерата на Соня Йончева.

Често обаче приема покани да дирижира и оркестри и по-рядко – оперни представления. Тези негови изяви са обикновено в Испания и Германия.

Засега от Софийската опера не съобщават кои изпълнители ще се изявяват в „Травиата“ на 15 септември. Практиката на Доминго обаче е в такива случаи да води със себе си финалисти на конкурса “Опералия”. В случая това ще са певците Дженифър Роули, Кристина Рамос и Джонатан Антоан, които ще излязат няколко дни преди това в „Арена“ с Пласидо Доминго на концерта му в София.

Билетите за спектакъла на “Травиата” вече са пуснати в продажба и струват между 90 и 200 лева. Най-скъпте за концерта му в “Арена София” са по 250 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.