Пако Рабан бил на гроба на Петър Дънов, вдъхновявал се от Учителя

0

Извън работата си като дизайнер и парфюмите си, Пако Рабан, който почина вчера на 88 г., е най-известен с това, че е енигматичен персонаж, с много шантави и противоречиви изявления по телевизията.

Прочутият дизайнер преди време заяви, че е виждал Бог три пъти и е бил посетен от извънземни. Той също така твърди, че е имал няколко предишни живота, включително един, в който е убил Тутанкамон, както и такъв, в който е бил проститутка по време на управлението на Луи XV, и всъщност бил на 75 000 години.

Когато Рабан е на посещение у нас поискал да го заведат на гроба на Петър Дънов в София. Авторът на биографията на Дънов, Георги Гълов, казва: „През 1996 година при първото си посещение в България световният лидер на модата Пако Рабан се поклони на гроба на своя духовен учител Петър Дънов. Пред журналисти той сподели: „Дънов е от най-великите философи от епохата на Водолея. Учението му ще бъде основа на духовната култура на новото столетие.“

Пако Рабан е попаднал на сборник лекции от Дънов в парижка книжарница. До 1960 година си набавил всички негови книги.

Той споделя още: „Петър Дънов бе първият философ, който пишеше на достъпен език с изключително прозрение“.

Символиката на моделите на Пако Рабан получила вдъхновение от учението на Дънов, като именно от него стилистът разбрал, че в материята нищо не съществува без значение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.