Покана: Великден в прегръдката на невероятната Рила предлага комплекс Мальовица

0

Много хора взимат решение къде да прекарат празничните почивни дни в последния момент, тъй като дълго се колебаят дали да бъдат на вилата, в чужбина, на море или в прегръдката на планината.

Представяме Ви една чудесна опция да прекарате Великденските празници различно. В един курорт, който повечето хора свързват със ски спортовете и го посещават, когато има сняг, но всъщност е истинска находка през пролетта и летните месеци. Това е планинският курорт Мальовица, чиято база за настаняване е изцяло обновена в последните няколко години и отговаря на всички съвременни стандарти за удобство и комфорт.

На сайта на комплекс Мальовица всеки желаещ може да се запознае с изключителната великденска оферта – пакет от 3 нощувки с включени закуски, специален великденски обяд, достъп до релакс център, великденски работилници за деца и възрастни, анимация за деца и още много други.

Курортен комплекс Мальовица се намира в Рила планина на 30-тина км от гр. Самоков. Разположен е сред гъсти борови гори и се намира на 1750 м надморска височина, което е недвусмислена гаранция за чист въздух.

През слънчевите месеци местността в близост до курорта Мальовица е изключително подходящо място за любителите на разходките в планината – както лежерните, така и по-екстремните. Именно от този курорт е започнало и развитието на алпинизма в България. Това е станало възможно благодарение на утвърждаването на Централната планинска школа, която днес освен учебен център за алпинисти и скиори частично изпълнява функцията и на модерен хотел. В нейната сграда се намира и най-високo разположеният Музей в страната – Музеят на алпинизма.

Любителите на пролетната природа могат да се насладят на някоя от многобройните планински пътеки, тръгващи от курорта, където е и „входът“ на Национален парк Рила и да се потопят в морето от приказни планински гледки. Най-популярни са маршрутите до хижа Мальовица, Йончево езеро, Страшното езеро и връх Мальовица. От курорта предлагат и наемане на квалифицирани планински водачи, както за индивидуални, така и за групови турове.

Веднага след празниците от курортен комплекс Мальовица се заемат с инсталирането на всички съоръжения от лятната приключенска зона, която ще бъде разположена на емблематичната Меча Поляна. Паркът за приключения това лято ще включва въжен град, бънджи, алпийски тролей, летен тубинг, надуваем замък и още други забавления, подходящи за малки и големи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.