Популярна веган инфлуенсърка умря от глад

0

Популярна веган инфлуенсърка, която мина на диета с екзотични плодове, умря от глад и изтощените само на 39 години, пише Mirror.

Рускинята Жана Самсонова, която се премести да живее в Югоизточна Азия, в последните пет години била на сурова веганска диета, състояща се от хранения с плодове, кълнове, слънчогледови семки, плодови смутита и сокове.

Жана е изключително популярна в социалните мрежи, където под псевдонима Жана Д`Арт, дада съвети за хранене със сурова храна на милионите си последователи. Нейни приятели са на мнение, че хранителните навици на Жана Самсонова са станали тревожни в последните години от живота й.

„Жана почина на 21 юли от инфекция, подобна на холера, изострена от цялостно изтощение на тялото от веганската диета“, обясни майкай Вера Сомсонова.

Близък приятел на Жана Самсонова разказа за срещата си с нея в Шри Ланка. „Когато я видях в Пукет, бях ужасен. Живеех един етаж над нея и всеки ден се страхувах, че ще намеря безжизненото й тяло на сутринта. Убедих я да се лекува, но не пожела да ме послуша“.

Диетата със сурова храна може да има множество ползи за здравето, включително и намаляване на теглото, подобряване на сърдечното здраве и по-нисък риск от диабет, но само ако се прави балансирано. Недостатъците на суровата диета са недостиг на калций и витамин D, които са необходими за здрави кости. Ниските нива на витамин В12 могат да доведат до анемия, увреждане на нервната система, безплодие и сърдечни проблеми.

Въпреки всички тези факти феновете на Жана Самсонова отказват да повярват, че тази диета е станала причина за смъртта й. Те твърдят, че Жана е паднала жертва на отровни химикали в плодовете, с които се е хранила.

Официалната причина за смъртта на Жана все още не е установена, тъй като семейството й се опитва да върне тялото й обратно в Русия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.