Поради ремонтни дейности временно се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово – Гурково

0

Поради ремонтни дейности временно се преустановява движението на влаковете в междугарието Дъбово – Гурково, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

От 08:40 ч. на 18.03.2024 г. до 14:40 ч. на 30.04.2024 г. се преустановява движението на влаковете в между гарите Дъбово и Гурково във връзка с изпълнение на обект „Подновяване на железния път и контактна мрежа в участъка между гарите Дъбово и Гурково с обща дължина 15 810 м. по 3-та жп линия“.

По време на ремонтните дейности ще бъдат извършени механизирано подновяване на близо 16 км железен път в участъка между гарите Дъбово и Гурково, ремонт на прилежащите железопътни съоръжения и отводняване на железния път. Ще бъде извършена подмяна на стълбове за контактна мрежа, носещо въже и контактен проводник, преоформяне на земните канавки, изпълнени нови облицовани канавки. Ще се изградят баластов „килим“ и фундаментите за новата стълбовна мрежа на контактната мрежа.

След края на ремонта ще се постигне възстановяване на проектната скорост от 100 км/ч, а оттам и намаляване на времепътуването, намаляване на шума чрез новоизградения безнаставов релсов път и повишаване на безопасността и комфорта при пътуване.

Строителните дейности ще наложат промени в Графика за движение на влаковете. Редица влакове ще са с променени маршрути и коригирани разписания.

Ще бъдат осигурени връзки с автобуси в гарите Дъбово, Тулово, Карлово, Карнобат, Сливен и Ямбол. Пътниците от отменените влакове в участъка Твърдица-Дъбово и обратно ще се отвозват с автобуси, както и в участъците Зимница-Желю войвода-Сливен-Тулово и Ямбол-Сливен и обратно.

Подробна информация относно временните промени в движението на влаковете, свързани с ремонта, клиентите на БДЖ могат да получат от служителите на гишетата „Информация”, билетните каси в железопътните бюра и гари, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

От БДЖ се извиняват за причиненото неудобство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.