Пострадал разкри: Дрогирани ченгета окървавиха протеста срещу Боби Перуката

0

46-годишният Георги К. може би е най-тежко пребитият от полицаи гражданин по време на протестите срещу ръководството на БФС в четвъртък вечерта. Той разказа пред Mediapool за ужасяващия побой, който му е нанесен след мача България – Унгария в Бар 75. Според него полицаите са били дрогирани или най-малкото са взели някакви стимуланти преди да излязат на улицата, за да бият хора.

Георги разказва, че нападението е било непредизвикано. Той работи в голяма столична печатница. Ето разказа му:

„Минах през протеста, когато се събираха хората на ул. “Гурко“. След като полицаите започнаха да агресират и пуснаха водното оръдие, те разпръснаха хората. Аз излязох на бул. “Васил Левски“ и се озовах до едно заведение за бързо хранене, където правят гироси. Там изчаках да преминат нещата, защото по това време много хора тичаха напред-назад, а полицията ги пръскаше със сълзотворен газ. Бях решил вече да тръгвам, но кръстовището на “Васил Левски“ и “Гурко“ беше блокирано от протестиращи и полиция. Изчаках в заведението за бързо хранене.

След като се поуспокоиха нещата, отидох в Бар 75, където имаше познати. Останах там да изгледаме мача. Говорехме. Пред заведението имаше хора, които бяха клиенти на бара. Те също си пиеха питиетата мирно. Имаше хора, които викаха “Оставка“. Те не бяха клиенти на заведението, но всичко беше мирно. И в един момент, може би беше около 8 без 15, както си седим в бара, нахлуха полицаите.

Аз седях в ъгъла на бара. Един от полицаите мина зад гърба ми и започна да ме удря с палка през главата, тялото и краката. Аз се свих на бара. Тогава дойдоха и другите полицаи, които започнаха да ме удрят. След ударите с палка ме хванаха и започнаха да ми късат тениската умишлено. Разкъсаха ми цялата фланелка. После ме свалиха на земята сред разхвърляните маси и столове.

Колко полицаи бяха?

Бяха четирима или малко повече. В тази суматоха човек много трудно може да разбере какво се случва с него и около него. На земята започнаха нови удари, ритници по главата, по бъбреците, навсякъде. Аз съм със скъсана фланелка, въргалям се по земята, чувстваш се супер унизен. Досега такова нещо никога не ми се е случвало. Пред хора да ме блъскат и ритат. Докато изкарваха хората от заведението, всеки минал полицай покрай мен, а аз съм паднал на земята, ме риташе. Това е продължило около 5 минути, може би шест.

След това ме хванаха, както бях със смъкнати панталони от влачене и ритници, извлякоха ме от заведението в това състояние, въпреки че ги молех да ме оставят, за да изляза сам. Накрая един полицай ме хвана за врата и ме изхвърли на плочките пред заведението. И така докато дойде линейката. Аз, падайки на земята, може би съм загубил за известно време съзнание, защото по това време започват някои неща да ми се губят.

Може ли нещо по облеклото ти да ги е предизвикало?

Не. Не съм бил с футболна фланелка. Бях съвсем нормално облечен. С тениска и със суитчър. Нямаше провокативни надписи като „Fuck the police“ или подобни. Не нямаше такива неща. Съвсем нормални дрехи.

Други в заведението бяха ли бити?

Имаше някои момчета, които ги познавам. Те също са изяли по някоя и друга палка, но не както мен ме пребиха.

Имаш ли някакво обяснение за поведението на тези полицаи. Дрогирани ли са били, какво може да е?

Докато бях прав още на бара, видях единият от полицаите, който беше с каска и маска, но му се виждаха очите. Очите му бяха толкова ококорени… Просто си личеше, че нещо е взел преди това. Не само той, ами и другите. Аз такова поведение не бяха виждал досега.

Подозираш, че са били дрогирани?

Предполагам, че нещо са взели. Дали са били дрогирани или са взели някакви други стимуланти, не знам. Но очите им не бяха в естествено състояние. Аз съм бил и по мачове. Влизали са полицаи в сектора, виждал съм да удрят фенове, но такова нещо не съм виждал.

Ще съдиш ли МВР?

Да, ще заведа дело. Аз не мога да спя. Усещам постоянен страх, когато има хора около мен. Когато видя полицаи, започвам да изпитвам тежък дискомфорт. Започвам да си представям как започват да ме налагат, както си седя.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.