Появиха се писма на Даяна, в които се жалва от развода с Чарлз

0

Редица писма, написани от принцеса Даяна, които показват колко трудно е приела „отчаяния и грозен“ развод с Чарлз, бяха разкрити, пише „Mirror”.

32-те писма и картички са написани до нейните приятели Сузи и Тарек Касем по време на нейната публична и тежка раздяла със сегашния крал на Великобритания. В тях тя описва как е била поставена „на колене“ заради бракоразводното споразумение.

Даяна също така пише за опасенията, че телефонът й е подслушван. Това твърдение попадна дори в сюжета на сериала „Короната“. Майката на Уилям и Хари пише, че е изолирана, заради кралското семейство и благодари на семейство Касем, че я канят да прекара една „иначе самотна Коледа и Великден с тях“.

Семейство Касем не смята да оставя писмата на своите деца и внуци и по тази причина са решили да ги продадат на търг. Приходите ще бъдат дарени на благотворителни организации, подкрепяни от Диана.

Едно от най-красноречивите писма, разкриващо как разводът е направил Даяна, е написано на 28 април 1996 г. Тя пише на приятелите си, за да се извини, че е отменила пътуване с тях, заради напрежението в семейството й. „Изживявам много труден период и натискът е сериозен и идва от всички страни. Понякога е много е трудно човек да държи главата си изправена, а днес съм на колене и просто копнея този развод да премине“.

Има общо 32 писма и картички, написани от Даяна в края на 1995 г. и през 1996 г., които сега се продават от двойката. В много от тях тя искрено благодари на семейство Касем – които срещна за първи път през август 1995 г. по време на редовните си посещения в Royal Brompton Hospital, за това, че я обсипват с подаръци и емоционална подкрепа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.