Пожар пламна край Костинброд (снимки)

0

Продължава гасенето на пожара край селата Понор, Безден и Василовци, съобщиха от пресцентъра на МВР. Огънят, който възникна вчера в землището около селата, още не е локализиран.

Площта, върху която са се разпрострели пламъците е голяма. В ликвидиране на пожара са включени общо 11 противопожарни автомобила. В помощ на огнеборците са се отзовали 50 доброволци, 10 горски служители и 32 военнослужещи.

Обявени са два сборни пункта в селата Безден и Василовци, където се събират желаещи доброволци. Очаква се към 11:00 часа да се включи и хеликоптер, съобщиха от МВР.

Няма застрашени населени места.

Общо 311 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на своя уебсайт.

До късно вечерта в събота пожарникари и доброволци гасиха огъня край Костинброд. Сутринта се събраха, за да огледат терена за тлеещи площи.

Снимка: Община Костинброд

Пламъците бяха обхванали тревисти площи по обяд в събота. Тръгнали са от землището на село Безден и са се разпространили към територията на Учебен център „Сливница“.

На мястото пристигнаха екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Костинброд и съседни пожарни служби, както и екипи от Доброволно формирование „Феникс“ и други доброволци от областта, отбелязват още от общинската администрация.

В гасенето се включиха и доброволци.

Гражданите, които са се включили да помагат на пожарникарите и обучените доброволци, стриктно да спазват разпорежданията на пожарникарите на място, напомнят от Община Костинброд.

Малко по-късно от Министерството на отбраната съобщиха, че Модулно формирование от 78-и батальон за осигуряване – София, от състава на Сухопътните войски, се е включило в овладяването на пожара

Екипът от 22-ма военнослужещи с пет единици техника е задействан в 15:50 часа днес по заповед на командира на Сухопътните войски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.