ПОЗОР: Христо Иванов излъга, остава депутат

0

Подалият оставка лидер на „Да, България“ Христо Иванов се опозори за пореден път. Синият гуру без трудов стаж извън властта отново е обявен за депутат. В понеделник той най-нагло излъга, че напуска и парламента, но до петък, когато изтече крайният срок за подаване на заявления за отказ пред ЦИК преди обявяването на окончателно избраните за депутати, явно той не е подал такова.

Това става ясно от решението, с което ЦИК обявява имената на новите 240 депутати, които трябва да се закълнат може би другата седмица. Сред тях е и това на Христо Иванов, който бе водач на листата на ПП-ДБ в столичния 24-и МИР.

В 50-ото Народно събрание депутат от групата на БСП става бившият председател на младежкото СДС Калоян Методиев. Лидерката в оставка на социалистите Корнелия Нинова избра да е депутат от Благоевград, а освободи за него мястото в столичния 25-и МИР, въпреки решението на Изпълнителното бюро да направи обратното.

Решението на тясното ръководство на партията не спази и Георги Свиленски – той избра да влезе от Плевен, където спря за парламента Стефан Бурджев, а пусна от столичния 24-и МИР близкият до Нинова Михаил Ставрев.

След като двойните водачи избраха от кои региони влизат, размествания в окончателните имена има при всички парламентарни групи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.