ПП хвърли бомба: Делян Пеевски става за премиер

0

Един от най-важните депутати в „Продължаваме промяната – Демократична България“ Даниел Лорер заяви пред Би Ти Ви, че в последните месеци колегата му от ДПС Делян Пеевски се е променил за добро и освен, че е станал говорител на европейските ценности, е напълно възможен премиер!

Лорер не отхвърли възможността председателят на парламентарната група на ДПС да оглави България като министър-председател, каквато заявка направи преди дни. Според него обаче министър-председател на страната не може да бъде човек, който е обект на международни санкции, визирайки присъствието на Пеевски в списъка със санкционираните по глобалния закон „Магнитски“.

На въпрос дали през 2013 г., когато бяха масовите протести заради предложението на тогавашния премиер Пламен Орешарски Пеевски да стане председател на Държавната агенция „Национална сигурност“, е щял да повярва, ако някой му каже, че след години депутатът от ДПС ще основен говорител на мнозинството, Лорер отговори отрицателно и добави.

„Политиката е изключително динамично занятие, в което позициите на партиите и техните лидери се променят. В случая с г-н Пеевски виждаме, че се променят за добро. Той стана говорител на европейските ценности както на неговата партия, така и за цяла България. Това се вижда съвсем очевидно“, каза Лорер, но без да коментира атаките на Пеевски срещу настоящия премиер Николай Денков в последните дни.

На уточняващ въпрос „за добро на кого“ той отговори: „За доброто на цялата страна.“ По думите му позициите, които Пеевски защитава в момента, са позициите, които имат „Продължаваме промяната – Демократична България“. Даниел Лорер все пак изклинчи, че не би гласувал за Пеевски, ако бъде предложен за премиер. Според него депутатът от ДПС се възползва от медийното внимание, насочено към него.

Бившият министър на иновациите и растежа заяви още, че в момента страната се управлява от коалиция без коалиционно споразумение. В нея той постави „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ, но не и ДПС. Той коментира и приетият вчера на първо четене в комисия бюджет за 2024 г. Лорер заяви, че е имало промени в сравнение с първоначалния вариант на бюджета.

„ГЕРБ и ДПС наложиха по-консервативна финансова политика, която Асен Василев прие“, добави той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.