ПП загуби, общинар №1 в Пазарджик е от ГЕРБ

0

След шест много тежки гласувания в рамките на няколко сесии Пазарджик най-после се сдоби с председател на общинския съвет  – Найден Шопов от ГЕРБ. Градът край Марица, София, Варна и Благоевград бяха областните центрове, в които кметския пост на местните избори спечели ПП-ДБ.

Конкурент за председателския стол бе и Таня Колакова-Янева от ПП-ДБ. Тя получи 12 гласа, а Шопов – 23. От това гласуване излиза, че мнозинството в съвета ще бъде в полза на ГЕРБ. Но тежките по-ранни препирни показаха, че нещата не са ясни.

Затова тепърва ще се види има ли сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ, или съветът ще прави контра на кмета Петър Куленски. Органът е изключително фрагментиран, което отваря възможности за т.нар. плаващи мнозинства, но и за блокаж. ПП-ДБ и ГЕРБ имат по четирима съветника, а най-многолюдна с десет е групата на „Новото време“, чийто патрон е старият кмет Тодор Попов. Общо формациите са 15.

Пак при голяма фрагментация положението в другите градове е: Благоевград – съветът бе оглавен отново от Радослав Тасков (ВМРО), партньор на ГЕРБ във всичките й мандати досега, избран без насрещна кандидатура на ПП-ДБ; Варна – Христо Димитров от „Алтернативата на гражданите“, в партньорство с ПП-ДБ; в София нещата още на са неясни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.