Правосъдие в Холивуд: Алек Болдуин ще лежи в затвора поне 5 г.

0

Алек Болдуин официално е обвинен от прокуратурата на американския щат Ню Мексико в непредумишлено убийство на операторката Халина Хъчинс, която загина при стрелба на снимачната площадка на филма „Rust“ през октомври 2021 г., предадоха осведомителните агенции.

Представители на прокуратурата казаха, че подобни обвинения са предявени и на Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията по време на снимачния процес на продукцията в Санта Фе, Ню Мексико.

Законодателството предвижда лишаване от свобода за срок от поне пет години по най-тежките точки от обвинителния акт.

Адвокатът на холивудската знаменитост отказа коментар, а Болдуин категорично отрича вина.

Защитата на Гутиерес-Рийд пък каза, че прокуратурата „напълно погрешно е разбрала факти и е стигнала до погрешни заключения„.

На 19 януари прокурор Мери Кармак-Олтуайз, която води разследването, обяви, че възнамерява да повдигне обвинения в непредумишлено убийство на Алек Болдуин и на Хана Гутиерес-Рийд.

Миналата есен артистът постигна споразумение със семейството на починалата Халина Хъчинс, като съпругът ѝ обяви, че няма да води дело за нейната смърт. Тогава обаче Кармак-Олтуайз обясни, че постигнатата договорка няма да повлияе на окончателното решение за повдигането на обвинения от прокуратурата на Ню Мексико.

През октомври 2021 г. по време на репетиция за сцена от продукцията актьорът Алек Болдуин случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, припомня БТА. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е бил зареден с бойни вместо с халосни патрони.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.