Пребитият Бекир: Искам да се лекувам в България, в РСМ няма да ми помогнат

0

Пребитият в Струга Бекир Кадриески иска да дойде у нас, за да продължи лечението си. Той изрази съмнения, че в Северна Македония ще му помогнат.

По БНТ съпредседателят на българското дружество „Шемето“ коментира, че днес се чувства по-добре, но посочи, че в болницата не са му направени никакви изследвания, единствено са му предписани лекарства. По думите му лекарите не били особено трогнати от призивите му за помощ.

„Казаха: като ти дойде редът, можеш да се снимаш“, посочи Кадриески, който се оплаква от стомашни болки и главоболие.

Към момента властите и медиите в страната не спекулират кой е човекът, нанесъл побоя над Кадриески. Той посочи, че е видял нападателя си, но няма близки отношения с него. Нападателят се е предал сам в полицията.

Другият съпредседател на „Шемето“ – българинът Живко Чакръкчиев снощи заминал за Струга, за да види колегата си.

Днес ще се срещна с полицията, за да разбера какво се прави по случая. Това, което разбрах дотук е, е нападателят наистина се е предал сам, министърът на вътрешните работи е казал по телевизията, че той ще бъде разпитан. В същото време познати на нападателя се обаждат на Кадриески, пращат хора в къщата му, за да го накарат да отиде на среща с нападателя, за да се разберат, обясни той.

По всичко изглежда, че властите искат да замажат нещата и случаят да се изкара като частен, а не като престъпление от омраза, смята Чакръкчиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.