ПРЕДИ ВОТА: Мамин Ваньо избяга от ГЕРБ

0

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е разгледала и приела оставката на областния координатор на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев – Мамин Ваньо, съобщиха от партията.

В мотивите си за оставката Тотев посочва, че желае да завърши политическия си цикъл от началното структуриране на местната партийна организация, през спечелването на кметските мандати през 2011, 2015 и 2019 г. и работата си като народен представител. За временно изпълняващ длъжността областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, комисията е утвърдила Димитър Колев, настоящ кмет на район „Западен“ в града.

Тотев бе кмет на Пловдив в периода октомври 2011 – ноември 2019 г. В началото на 2017 г. той бе отстранен като кмет от Пловдивския окръжен съд, след като Софийската градска прокуратура го обвини в престъпление по служба по повод изграждането на „Зоокът“. Тогава партията не свали доверието си към него, а седмица по-късно Апелативният съд отмени решението на окръжния.

През 2019 г. лидерът на партията Бойко Борисов наложи кандидатурата за кмет на Здравко Димитров, противно на мнението на Тотев и оглавяваната от него местна партийна структура. В началото на февруари тази година на пресконференция Борисов, редом до когото беше Тотев, призова Димитров да подаде оставка, но той отказа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.