Предисторията на “Игра на тронове” ще има премиера в края на 2025 г.

0

Предисторията на „Игра на тронове“ с работно заглавие „Рицарят на седемте кралства: Странстващият рицар“ ще се появи по HBO в края на 2025 г., съобщават „Холивуд рипортър“ и ЮПИ, цитирани от БТА.

Главният изпълнителен директор на „Уорнър Брос Дискавъри“ Дейвид Заслав предостави актуална информация за сериала по време на пресконференция за приходите на компанията в петък.

Работното заглавие, което на английски е A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, вероятно ще претърпи промяна заради повторната употреба на думата „рицар“, коментират киноексперти.

„Странстващият рицар“ е базиран на фентъзи новелите за Дънк и Ег на Джордж Р. Р. Мартин, чиито поредица от романи „Песен за огън и лед“ и тяхната предистория „Огън и кръв“ преди това бяха адаптирани съответно като сериалите на HBO „Игра на тронове“ и „Домът на дракона“.

Заслав обяви, че „Странстващият рицар“ вече е в процес на предпродукция, а премиерата му ще се състои в края на идната година.

Действието на „Странстващият рицар“ се развива един век преди събитията в „Игра на тронове“ и проследява двама невероятни герои, които странстват из Вестерос – Дънкан Високия, млад, наивен, но смел рицар, и скуайъра му Ег.

„Действието се развива в епоха, когато родът Таргариен все още държи Железния трон, а споменът за последния дракон все още не е изчезнал от живата памет. Велики съдби, могъщи врагове и опасни подвизи очакват тези невероятни и несравними приятели“, гласи официалният синопсис.

Сценаристи и изпълнителни продуценти на сериала са Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър, а Райън Кондал („Домът на дракона“) и Винс Джерардис са изпълнителни продуценти.

„Игра на тронове“ приключи през 2019 г. след осем сезона, докато „Домът на дракона“ ще се завърне за втори сезон това лято.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.