Принц Уилям блокирал завръщането на Хари, за да защити съпругата си

0

Британският принц Уилям е блокирал всяка възможност неговият брат принц Хари да се върне на Острова – в отчаян опит да защити съпругата си Кейт Мидълтън. Това коментира кралският експерт Хелена Чард пред Fox News. Херцогинята на Кеймбридж се възстановя след коремната операция, която претърпя през януари.

„Той познава брат си добре и със сигурност няма да му позволи да се върне в семейството, тъй като му няма доверие. Уилям защитава съпругата си и няма да позволи нищо да попречи на нейното възстановяване“, посочва Чард.

Преди това се смяташе, че здравословните проблеми на крал Чарлз, който беше диагностицирам с рак, може да имат „обединяващ ефект“ върху кралското семейство.

Според източници братята вече не разговарят и не са се виждали по време на 24-часовото пътуване на Хари до дома си по-рано този месец.

„Има едно огромно препятствие по пътя на Хари и това е принц Уилям“, посочва кралският експерт Кинси Шофийлд.

„На Хари няма да му бъде позволено да се върне в каквото и да е качество, ако принц Уилям има каквото и да било влияние върху ситуацията“, коментира той.

„Според Уилям Хари и Меган не обмислят правилно последствията на поведението си и не може да им се има доверие“, добавя Шофийлд, предава бТВ.

Изглежда, че Уилям и баща му Чарлз споделят сходна позиция за завръщането на Хари в кралското семейство, тъй като според източници, близки до тях, кралят е категоричен, че по-малкият брат не може да се върне като представител на британското кралско семейство.

„Мисля, че всяка болест, всяко неразположение обединява семейството. Аз го обичам. Факт е, че успях да се кача на самолета и да отида да видя баща си и да прекарам време с него. Благодарен съм за това“, коментира междувременно принц Хари.

През януари 2020 г. той и съпругата му Меган обявиха, че се оттеглят от ангажиментите си в кралското семейство.

Последният официален ангажимент на херцозите на Съсекс беше на 9 март същата година, когато заедно с покойната вече кралица Елизабет Втора и останалите висши членове на кралското семейство, отбелязаха Деня на Общността на нациите в Уестминстърското абатство.

Преди четири години Хари и Меган заявиха, че ще разпределят времето си между Великобритания и Северна Америка, за да може синът им да възприеме традициите на кралското семейство, но и за да имат време за бъдещата си благотворителна дейност.

Двамата получиха право да работят и да печелят пари за себе си – нещо, което им беше забранено по закон.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.