Принцеса Кейт диагностицирана с рак

0

Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън е диагностицирана с рак и се подлага на химиотерапия. Това съобщи самата тя във видеообръщение, публикувано в официалните канали на кралската фамилия.

Видеото идва след седмици на спекулации относно здравословното състояние на принцесата на Уелс, която наскоро беше оперирана.

„Операцията беше успешна, смяташе се, че нямам рак, но изследванията след нея показват, че това не е така. Медицинският ми екип ме посъветва да премина през курс на химиотерапия и в момента съм в началния етап на лечението“, обяснява Кейт Мидълтън.

И добавя, че всичко това е било голям шок, като заедно с Уилям са се опитали да запазят в тайна болестта, за да не тревожат семейството си.

„Трябваше ми време да се възстановя след операцията, за да започна лечение, но най-важното – трябваше ни време да обясним всичко това на децата ни по начин, който е най-добър за тях, и да ги уверим, че ще бъда добре“, разказва принцесата на Уелс.

„Добре съм и ставам все по-силна с всеки изминал ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да оздравея“, подчертава още Кейт. Тя е категорична, че присъствието на Уилям е изключителна подкрепа за нея.

„Любовта и подкрепата, която всички вие ми показвате, означава много и за двама ни. Надяваме се, че ще разберете, че като семейство ние се нуждаем от време и лично пространство, докато завърша лечението си“, казва още принцесата на Уелс.

Кейт споделя още, че винаги се е наслаждавала на дейностите, с които е ангажирана, и ще продължи по същия начин, когато има възможност да се завърне към тях, но сега трябва да се фокусира върху пълното си възстановяване.

„Сега мисля и за всички, чийто живот е бил засегнат от рака. За всички, които са се срещали с това заболяване в каквато и да е форма – не губете надежда, не сте сами“, завършва видеообръщението си Кейт Мидълтън.

Британският крал Чарлз Трети, който от близо два месеца се бори с раково заболяване, заяви, че е горд от куража на принцесата на Уелс.

Чарлз Трети е останал в близък контакт с обичната си снаха, заяви още говорител на Бъкингамския дворец, цитиран от БТА.

Белият дом изрази изключителната си тъга от новината.

„Това е една ужасяваща новина“, заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер и пожела бързо възстановяване на принцесата.

Британският премиер Риши Сунак пожела също пълно и бързо възстановяване на принцеса Кейт. Той каза, че говори от името на целия британски народ.

Новината е поредният шок за кралското семейство след съобщението от миналия месец, че крал Чарлз Трети се лекува от неуточнен вид рак, който е бил диагностициран по време на процедура за преглед на доброкачествено уголемена простата.

75-годишният Чарлз се е оттеглил от публичните си задължения, докато се лекува от рак, въпреки че често се появява на снимки от срещи с държавни служители и високопоставени лица и дори е забелязан да ходи на църква, припомня БТА.

Кейт, от друга страна, не се е появявала публично, което доведе до седмици на спекулации и клюки. Опитите да се сложи край на слуховете, като се пусне нейна снимка за Деня на майката във Великобритания, заобиколена от трите ѝ усмихнати деца, се провалиха, когато Асошиейтед прес и други информационни агенции оттеглиха снимката, защото била манипулирана.

На следващия ден Кейт направи изявление, в което призна, че обича да „експериментира с редактирането“ и се извини за „всяко объркване“, което снимката е предизвикала. Но това не помогна да се потушат спекулациите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.