Принцеса Кейт вече е любимата кралска особа на Острова след новината за диагнозата й

0

Принцеса Кейт от Уелс се превърна в най-популярната кралска особа във Великобритания след като й бе поставена диагнозата рак, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Кейт изпревари съпруга си, уелския принц Уилям, като 76% от анкетираните британци заявиха, че имат положително мнение за бъдещата британска кралица.

Рейтингът на популярността ѝ се е повишил с шест процентни пункта от началото на годината, през което време тя отправи видеопослание към нацията, в което обяви лечението си с химиотерапия.

Престолонаследникът Уилям, с положителен рейтинг от 73% в проучването на YouGov, слезе от челната позиция със спад от един процентен пункт за разлика от януари, но все пак остава вторият най-предпочитан сред кралските особи.

Около една пета от хората (21%) имат отрицателно мнение за принца в сравнение с 15% за принцесата.

Сестрата на крал Чарлз Трети – Ана, е на следващото трето място с положителен рейтинг от 71%, като принцесата има най-малък отрицателен рейтинг – 13%.

Тя е следвана от Чарлз, който също като Кейт се лекува от рак.

Кралят има 63% положителен рейтинг и 30% отрицателен, а след него се нареждат брат му принц Едуард, херцог на Единбург, с 54% положителен рейтинг, и кралица Камила, която се е повишила с два процентни пункта от януари насам, като 50% имат положително мнение за Камила.

По-малко от една трета имат положително мнение за херцога и херцогинята на Съсекс – 31% за Хари и 26% за Меган.

Принц Андрю, херцогът на Йорк, чието катастрофално интервю в „Нюзнайт“ отново попадна в светлината на прожекторите този месец с излизането на драмата на Нетфликс Scoop, остава най-малко популярният член на семейството сред включените в проучването на YouGov.

Около 6% имат положително мнение за Андрю, докато 86% имат отрицателно.

 Кейт се оттегли от обществения живот, докато се подлага на лечение за рак, който беше открит при следоперативните изследвания след тежката коремна операция през януари.

Тя сподели публично за собствената си диагноза в емоционално видеопослание, публикувано на 22 март, след като се сблъска с онлайн конспиративни теории за здравето и местонахождението си.

Послания за оздравяване заваляха от цял свят, а Уилям и Кейт обявиха, че са „изключително трогнати“ и „извънредно развълнувани“ от топлотата и подкрепата на обществеността.

YouGov анкетира 2 004 пълнолетни жители на Великобритания между 2 и 3 април.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.