Продават на търг сценарии на Харисън Форд от „Междузвездни войни“

0

Сценарии от „Междузвездни войни“ и писма на холивудския актьор Харисън Форд ще бъдат продадени на търг. Те са намерени в апартамента му в Нотинг Хил, Лондон. 

Сред вещите са оригиналната чернова на сценария на „Междузвездни войни“ от 1976 г., когато играе Хан Соло в първия филм от поредицата. На търг отиват и негови графици за снимки, телефонен лист, писма до Форд и бележки, написани собственоръчно от актьора. Вещите са предадени на Excalibur Auctions от семейството, което е наело апартамента на Форд през 70-те години на миналия век.

Снимките на „Междузвездни войни“ се провеждат в Хертфордшир, а Форд наема апартамент в част от къща в Нотинг Хил. Семейството, което живее в другата част от къщата, пази предметите на актьора в продължение на 50 години. Те дори били близки с актьора и го описват като „идеалния наемател“. 

При напускането на апартамента Форд оставя сценария след себе си. Сценарият е непълен (повечето страници до стр. 88, включително известната „сцена с пропастта“) и несвързан с различно оцветени страници, показващи преработки.

Джонатан Тороде, аукционер на Excalibur Auctions, заяви: „Въпреки че на пазара вече са се появявали други копия на този сценарий, това е уникална възможност да се предложи версия с такъв прекрасен произход и авторство на Харисън Форд.“

Колекцията ще бъде изложена на 17 февруари на търг.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.