Проф. Габровски оперира простреляното бебе, извадиха проектила от мозъка

0

18-месечното дете от Враца, което бе простреляно в главата, е оперирано в най-голямата спешна болница „Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение.

По време на интервенцията екипът на проф. Николай Габровски е успял да извади проектила от мозъка.

Състоянието на детето е стабилизирано към момента. То продължава да е настанено за лечение и активно наблюдение в детската реанимация на университетската болница „Пирогов“.

Междувременно излязоха и подробности около ужасяващия инцидент, който стана на 13 април във врачанския кв. „Кулата“. Тогава дядото на пострадалото дете изнесъл оръжието, като целта му била да стреля по свраки, затова няколко пъти зареждал и изпразвал оръжието. По някое време изпратил 11-годишния си син да купи сладолед от магазина.

Докато момчето е отсъствало, мъжът отново заредил пушката. Когато синът му се върнал, пушката била на маса. В същия момент пристигнали хора, които искали да закупят агнета, дядото и бабата станали да ги посрещнат, майката също оттеглила вниманието си от малкото дете, което се е разхождало, обясниха от прокуратурата във Враца. То хванало пушката за цевта и започнало да я тегли, а 11-годишното момче в стремежа си да попречи оръжието да падне, я хванало от другата страна за приклада и натиснало спусъка по невнимание. При произведения изстрел една от сачмите попаднала в областта на лицето на малкото дете, над веждата.

Пострадалото дете бе транспортирано с хеликоптер до София в критично състояние.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.