Проф. Кантарджиев влюбен на 67

0

Голямо лично щастие е сполетяло проф. Тодор Кантарджиев. Именитият микробиолог доказа, че за любовта възраст няма, и на 67 години призна, че има нова половинка до себе си.

„Любовта не зависи от годините, тя е нещо, което трябва да съпътства нормалния човек. Подарявам първо уважение на 8 март. На жената до мен подарих един апарат, не толкова хубав, като вашите камери, но почти сравним. С нея живея от около година и половина – две заедно”, призна Кантарджиев в ефира на предаването „Офанзива”. Той не пожела да разкрие повече подробности около дамата, спечелила сърцето му, но уточни, че пътищата им са се срещнали по време на пандемията – един от най-натоварените и тежки за него периоди в професионален план. „По време на ковида не може да се храниш само със сухоежбина. Човек има нужда до себе си да има човек, който го разбира”, допълни професорът.

Новата жена до него се появява след личната трагедия, която изтъкнатият лекар преживява преди шест години – загубата на неговата покойна съпруга Таня, която беше младежката му любов. Двамата се запознават още в Медицинския университет, където били състуденти. „Тя беше в 12-а група, аз – в 11-а. Бях по-голям, защото имаше задължителна служба в казармата в онези години. Иначе студентска любов. Но то си беше нормално това. Доста семейства се създадоха по време на следването“, връща лентата лекарят. За жена си той разкрива, че е била прекрасен рентгенолог, а покрай нея и той се научил да разчита рентгенови снимки, за което приятели го молели и до днес.

Съпругата на професора си отива внезапно през 2016 г. в изключително труден за семейството момент. Тогава той е на трансплантация на костен мозък в болница в Париж, след като малко по-рано получава диагноза рак. „За съжаление, докато аз бях там, жена ми почина внезапно от спиране на сърдечната дейност. Тя работеше на много престижна позиция в американска фирма”, сподели преди време професорът.

След преодолените трудности в близкото минало Кантарджиев е открил баланса и хармонията в живота си. Освен че има половинка до себе си, е горд дядо и на внук, който носи неговото име. С Тодор-младши го дари синът му Весел Кантарджиев, който е ръководител на Клиниката по дерматология във Военномедицинска академия. Неговата половинка Илиана също е лекар-дерматолог. Първородният им син се появи на бял свят преди 2 години, а младото семейство не крие, че мечтае и за още деца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.