Прокуратурата иска имунитета на депутат от ГЕРБ заради сексуален тормоз над 14-годишна

0

Софийската градска прокуратура предлага на главния прокурор Иван Гешев да поиска имунитета на още един депутат, съобщиха от държавното обвинение в сряда.

В съобщението се споменават само инициалите Д.А., който е разследван за сексуално насилие над 14-годишно дете. Става въпрос за бившия борец Даниел Александров, който в момента е депутат от ГЕРБ.

От СГП посочват, че на 7 май в Бистрица народният представител „чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“.

Разследващите твърдят, че са събрали достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинение на Александров, за което Наказателният кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор.

Подобен случай досега не е бил съобщаван официално от прокуратурата или МВР. Александров е от Дупница, но беше избран за депутат на изборите на 2 април от листата на ГЕРБ-СДС в 23-ти многомандатен избирателен район в София. В момента е член на комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта, както и на комисията по туризъм в парламента.

Бившият борец влезе в 49-ото Народно събрание на мястото на бившия директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, който се отказа от депутатското си място с обяснението, че ще бъде „по-полезен за хората и обществото като лекар-ортопед травматолог“.

По информация на БНР Александров дължи мястото си в листата на ГЕРБ на близкото си познанство с лидера на партията Бойко Борисов и дори е един от обсъжданите варианти за кандидат-кмет на Дупница на предстоящите през есента местни избори.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.