Протест: 1 година от убийството на Ани и Явор

0

В сряда, 8 май, от 18,30 ч. ще се проведе протест по повод навършването на една година от загубата на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в София на 08.05.2023 г.

Фондация „Ани и Явор: Ключът е любовта“ и Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ приканват всички, които не са безразлични към несправедливо отнетия човешки живот вследствие на неспиращата война по пътищата, да се присъединят към социалното мероприятие.

В знак на съпричастност след трагедията, при която загинаха Ани и Явор, десетки граждани блокираха кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в продължение на 50 дни. Днес, година по-късно, основните цели на социалното мероприятие продължават да бъдат:

– Отдаване на почит към Ани и Явор, както и към всички загинали и пострадали в ПТП в България и показване на съпричастност към техните семейства;

– Изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали;

– Призив към обществото за отговорност на пътя и апел към институциите за активна работа за повишаване на Безопасността на движението по пътищата.

Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“.

Събитието се организира съвместно с Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ и в него ще вземат участие представители на неправителствени организации, работещи в сферата на Безопасността на движението по пътищата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.