Пухкавата принцеса Амалия залюби Борис Сакскобургготски

0

Престолонаследницата на Нидерландия – пухкавата принцеса Амалия, е готова да се премести в Мадрид, като една от причините е предполагаема връзка с българския княз Борис Сакскобургготски. Непотвърденият сценарий е на нидерландски таблоиди. Последното гадже на Амалия беше германецът Изебранд Калдевай, син на мултимилионери от Мюнстер. Но още миналата година медии съобщиха, че между двамата всичко е приключило.

Сега таблоидите в Нидерландия твърдят, че 20-годишната Амалия заедно с родителите си е присъствала на сватбата на Виктория Елизабет фон Хоенлое-Лангенбург, 20-ата херцогиня на Мединасели, и годеника ѝ Максим Корней. След партито нидерландската престолонаследница била забелязана да излиза под ръка с млад мъж, за когото се твърди, че е Борис Сакскобургготски, първороден син на княз Кардам и внук на цар Симеон II. Баща му почина през 2015 г., след като изпадна в кома при катастрофа през 2005 г.

Кралицата на Нидерландия Максима е добра приятелка с майката на княз Борис Мириам, която прави красиви бижута. Както Максима, така и Амалия вече са били забелязвани да носят нейни накити. Борис пък има топли връзки с испанското кралско семейство, говори испански, английски, френски и малко български. Той е художник, чиято силна страна е скулптурата, пишат медиите в Нидерландия.

В момента Амалия прекарвала страшно много време в Мадрид, където имала луксозен апартамент, а в испанската столица живее и княз Борис. Според известен блог обаче, посветен на принцесата, тя и Борис само движели в общи компании.

Принцесата е най-голямото дете на крал Вилем-Александър и кралица Максима и има две сестри – Алексия и Ариан. Амалия направи смел ход, като отхвърли държавната си издръжка от близо 2 млн. долара с аргумента, че с нея ще се чувства неудобно. Принцесата учи в университета в Амстердам, където следва политика, психологическо право и икономика. През 2022 г. тя беше принудена да се върне в кралския дворец заради риск от отвличане. Според кралица Максима периодът в изолация “има огромни последици за живота ѝ”.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.