Радан Кънев гневен: Възходът на профашизоидната партия „Възраждане“ трябва да бъде спрян!

0

„Вариант за коалиция не виждам. Това не означава, че няма формули за съставяне на правителство“. Това заяви пред БНР Радан Кънев, евродепутат от ДБ.

Той заяви в предаването „12+3“, че явяването на изборите на ДБ в коалиция с ПП не е било грешка.

„Между лидерите на обединението има ежечасна комуникация. На този етап нашата коалиция все още няма консолидирана позиция. Важно е да се запази и засили единството на ПП и ДБ“.

Кънев нарече „клюка“ твърденията на Иван Христанов, че служебен министър го е информирал за преговори между ГЕРБ и ДБ за съставяне на правителство.

Евродепутатът все пак призна, че резултатът от изборите е разочароващ.

„Това е загуба. Имаме резултат под очакванията“.

Радан Кънев открои няколко първостепенни проблема, които стоят пред страната ни.

„Първият е продължаващата руска агресия в Украйна. На второ място е неспособността на българското общество да възстанови конституционния си ред. На трето е ръстът със 100 000 гласа на партия „Възраждане“.

За Кънев той не е неочакван. 

„Тази политическа сила се подценява се, дори се осмива, а имаме една профашизоидна партия, която има всички белези на обслужваща чужд интерес. Трябва да се спре възходът на партия „Възраждане“. Подценяването на такъв риск е крайна политическа безотговорност“. 

Кънев обясни още, че е притеснен от изказването на Бойко Борисов, че ще предложи на президента да участва в правителство. 

„Той го възприема като участник в политическия живот. Това обаче е заплаха за националната сигурност, а не нормален факт. Протегнатата ръка към „Възраждане“ също е притеснителна“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.