Радан се изцепи: Надявам се Мария Габриел да не е момичето на Бойко

0

Надявам се Мария Габриел да не е момичето на Бойко. Това каза в интервю за БНР евродепутатът Радан Кънев.

„Мария Габриел е най-изявеният и най-високопоставен политик на ГЕРБ. Това напълно изключва подкрепата от страна на ПП и ДБ. Това доверие на кредит не може да се постигне с нашите гласове. Тази позиция ще бъде напълно запазена. Интересно е дали тя ще изиска властта да посочи лично министрите си. В момента ГЕРБ тръгват по различен път, не търсят експертна формула, а излъчват най-успешния си политически кадър. Надявам се, че Мария Габриел не е и няма да бъде момичето на Бойко„. 

В предаването „Политически НЕкоректно“ Кънев подчерта още, че има нещо важно, върху което да се построи и политическата стратегия – „в българското общество няма политическа воля за незабавна, бърза, радикална промяна“: 

„Промяната ще се случва бавно, колебливо. Няма да се случи чудо. Няма да се случи революция. Ако искаме радикална промяна, трябва да се подготвим за дългосрочно стратегическо усилие, а не за героична атака на леката кавалерия„. 

Отдавна беше ясно, че коалиционно управление – в традиционния смисъл на думата, е много трудно в България, дори невъзможно. И заради дълбоките различия между партиите, и заради различията между избирателите. Ако не беше така, нямаше да имаме пет поредни избори и да сме заплашени от шести“, каза още Радан Кънев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.