Радена Вълканова играе Путин в Тулуза

0

Режисьорът Галин Стоев ще представи хитовия си спектакъл “Хага” във втория по големина държавен театър във Франция – Theatre de la Cite в Тулуза, на който той е артистичен директор.

Представлението ще се играе там на 24 и 26 януари. “Това е неотложен и необходим спектакъл предвид все още горящия геополитически контекст на руската война в Украйна”, казват от театъра в Тулуза.

В пиесата “Хага”, чийто автор е украинката Саша Денисова, се преплитат елементи от политическата и идеологическата реалност на Руската федерация с фрагменти от документални военни истории и семейни трагедии, които изграждат образа на войната през емоционалния свят на едно момиченце.

“Политическа фантасмагория по действителен случай”, така описват от Народния театър спектакъла.

В него Радена Вълканова прави блестящо превъплъщение в Путин. А на сцената ѝ партнират куп известни актьори като Юлиан Вергов, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, София Бобчева, Христо Петков, Кремена Деянова, Илиана Коджабашева, Васил Драганов, Явор Вълканов, Димитър Николов, Велислав Павлов, Христо Терзиев, Стелиан Радев и Пламен Димов.

Премиерата на пиесата у нас беше на 19 септември в Народния театър “Иван Вазов”. За нея дойде и авторката Саша Денисова, която след представлението остана за среща и разговор с публиката.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.