Райън Рейнълдс си купи дял в отбор от Формула 1

0

Звездата от „Дедпул“ Райън Рейнълдс се очерта като успешен бизнесмен. След като купи уелския отбор „Рексъм“ и произвежда джин в продължение на няколко години, сега вложи средства в чисто ново начинание.

Рейнолдс и колегата му Роб Макелхени станаха собственици на дял в отбора от Формула 1 „Алпин“.

Те са част от консорциум, придобил 24% от акциите в тима. В инвестиционната група влизат още „Отро кепитъл“ и „Ред Бърд Кепитал Партрнърс“. Последната компания е собственик на футболните клубове „Милан“ и „Тулуза“, а има и дял във „Фенуей Спортс Груп“, която държи „Ливърпул“ и бейзболния „Бостън Ред Сокс“.

Сделката за „Алпин“ се оценява на 200 млн. евро, като по този начин стойността на „Алпин Рейсинг“ се увеличава на 826 млн. евро. Отборът, чийто пилоти са Пиер Гасли и Естебан Окон, в момента е на пета позиция във временното класиране при конструкторите във Формула 1.

„Това присъединяване е важна стъпка за подобряване на представянето ни на всички нива“, коментира изпълнителният директор на „Алпин“ Лоран Роси.

Това не е първата инвестиция в спорта за Рейнолдс (46 г.), който доби популярност с участието си във филмите „Предложението“, „Зеленият фенер“ и „Дедпул“, и Макелхени (46 г.), познат от сериала „Винаги е слънчево във Филаделфия“.

През септември 2020 г. двамата станаха собственици на уелския отбор „Рексъм“, който през изминалия сезон 2022/23 предизвика фурор, завръщайки се в системата на английските дивизии след 15-годишно отсъствие.

Съответно двамата актьори станаха изключително популярни в Уелс, като често могат да бъдат видени на мачове на „Рексъм“.

Припомняме, че Рейнълдс произвеждаше джин в продължение на няколко години, но реши да продаде марката срещу 610 млн. долара.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.