Разкриха кои звезди дават най-много пари за благотворителност

0

Даряването на пари за благотворителност и за тези, които най-много се нуждаят от тях, е нещо, което не всички знаменитости правят, но има някои известни личности, които редовно споделят богатството си с хора в нужда. Ето по-известните от тях:

Матю Макконъхи – Освен че през годините е правил многобройни благотворителни дарения, той е създал и фондацията „Just Keep Livin“, в която са инвестирани над 2 милиона долара и която подпомага образователни програми.

Анджелина Джоли е добре известна с хуманитарната си дейност. Тя не просто дарява големи суми пари за благотворителност, а обича да се включва и да помага лично, предава БНР.

Опра Уинфри – Освен че е една от най-влиятелните жени в света, тя е и един от най-големите дарители за благотворителни каузи. Всяка година Опра дарява огромни суми на образователни фондации и институции.

Ема Уотсън е толкова отдадена на хуманитарната и благотворителната си дейност, че всъщност спира кариерата си, за да помага на институции и да се знае повече за равенството между половете в университетите.

Сандра Бълок – Сред различните дарения, които е направила през кариерата си, едно от най-забележителните е дарението на милион долара за организацията „Лекари без граници“ в Хаити.

Киану Рийвс е един от най-щедрите холивудски актьори и е направил дарения за многобройни каузи, като борбата с левкемията и защитата на децата. Той дори споделя заплатата си от „Матрицата“ с каскадьорите във филма.

Джордж Лукас – Джордж е вложил над 4 милиона долара в образователната фондация „Джордж Лукас“, чиято мисия е да мотивира младите хора да бъдат отговорни граждани и да им помогне да осъществят мечтите си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.