Редколегията на Слави: Депутатите ще си гласуват ваканция, за да могат да се мандахерцат из страната да агитират за изборите

0

„Има такъв народ“ се обяви против разпускането на парламента във ваканция за местните избори. Това стана ясно по време на излъчването на редколегията на Слави Трифонов във Фейсбук, но този път без негово участие. В нея участваха голяма част от депутатите от парламентарната група.

„Парламентарната ваканция, която искат и ПП, и ГЕРБ, и вероятно БСП, хората трябва да знаят, че в правилника няма такива ваканции“, каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Според него Народното събрание най-вероятно ще я гласува в разрез със закона. По думите му в правилника пише точно кога почиват депутатите и няма предвидена почивка за местния вот.

„НС най-вероятно ще си гласува ваканция, за да може депутатите да се мандахерцат из страната и реално да агитират за местните избори, твърдейки, че го правят, за да не се използва Народното събрание като трибуна за реклама“, коментира депутатът от ИТН. „Ходейки депутатът по места, ще е гушнат с кандидата, ще лъжат грозно, както винаги, заради това ще е тази ваканция“, заключи той.

В подкрепа на разпускане на депутатите за ваканция по случай местните избори вече се обявиха от БСП миналия петък, а днес и съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че ще е добре парламентът да не заседава по време на предизборната кампания.

Тошко Йорданов прогнозира, че до местния вот управляващите ударно ще приемат законите, които са планирали. В петък Кирил Петков анонсира, че те са 13 и подкрепящите правителството формации ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС имат съгласие по тях и са се разбрали да ги приемат.

Лидерът на ПГ на ИТН от своя страна отбеляза, че времето до вота ще стигне, предвид темпото, с което се приемат законите в момента. „В сряда се вкарва законът, в четвъртък се приема на първо четене, в петък на второ – по тая схема могат да ги изпраскат всичките“, прогнозира депутатът от ИТН.

„Репликата, че „това го правим за да дойдат парите от Европа за вас, българите“ е лъжа“, възкликна той. „Това го правим да дойдат парите от Европа, за да ги гепим ние, управляващите“, перифразира Йорданов замисъла, според него.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.