Робърт де Ниро ще трябва да се бръкне цял милион за дискриминация

0

Компанията на Робърт де Ниро трябва да плати повече от 1,2 милиона долара на бившата му лична асистентка, след като съдът установи, че продуцентската му компания е извършила дискриминация по полов признак, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпреки че съдебният състав установи, че Де Ниро не носи лична отговорност за случилото се, беше разпоредено продуцентската му компания Canal Productions да извърши две плащания от по 632 142 долара на дългогодишната му лична асистентка Греъм Чейс Робинсън.

Де Ниро, който прекара три дни на двуседмичното съдебно заседание, включително два на свидетелската скамейка, е впримчен в съдебни дела с Робинсън, откакто тя напусна през април 2019 г. Той не беше в съдебната зала, когато присъдата беше прочетена в четвъртък следобед.

41-годишната Греъм Чейс Робинсън свидетелства, че 80-годишният актьор и приятелката му Тифани Чен са се обединили срещу нея, за да превърнат работата, която някога е обичала, в кошмар.

Де Ниро и Чен свидетелстват, че Робинсън се е превърнала в проблем, когато стремежът ѝ да напредва отвъд Canal Productions, компанията на Де Ниро, в която е работила, я е накарал да поставя все по-големи изисквания, за да остане на работа.

В рамките на два дни на свидетелската скамейка актьорът разказа на съдебните заседатели, че е увеличил заплатата на Робинсън от по-малко от 100 000 долара годишно на 300 000 долара и е повишил титлата ѝ до вицепрезидент по продукцията и финансите по нейно искане, въпреки че отговорностите ѝ са останали почти същите.

На моменти Де Ниро призна от свидетелската скамейка много от твърденията на Робинсън в подкрепа на нейния иск за дискриминация по полов признак и отмъщение на стойност 12 млн. долара, включително, че той може да ѝ е казал, че личният му треньор е получавал по-високо възнаграждение от нея, отчасти защото е имал семейство, което да издържа, съобщи АП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.