Рок ветераните „Кис“ се сбогуват с публиката с 2 концерта

0

Рок ветераните от група „Кис“ слагат край на концертната си дейност с 2 изяви на живо – тази и утре вечер, в Ню Йорк, съобщава Асошиейтед прес.

Двата концерта ще спуснат завесата на прощалното турне на групата End of the Road („Краят на пътя“), което започна през януари 2019 г. „Ще напуснем, като сме на върха“, обеща басистът Джийн Симънс миналата година по време на радио интервю. Няма да има повече турнета на „Кис“, зарече се той – никога повече.

Преди 50 години четирима млади нюйоркчани вкарват китарите, усилвателите и барабаните си в таванско помещение на 23-та улица в Ню Йорк и мечтаят да станат най-голямата група в света.

Този уикенд „Кис“, групата, създадена от тези четирима – макар и с двама различни членове в момента – ще се сбогува на около 10 пресечки северно от това таванско помещение. „Кис“ ще свирят в „Медисън Скуеър Гардън“, след като се превърнаха ако не в най-голямата група в света, то със сигурност в една от най-големите, която предефинира очакванията за концертно преживяване.

Заклетите фенове на „Кис“ обаче приемат новината за края на концертната им дейност с известна доза скептицизъм. Те знаят твърде добре, че през 2000 г. групата пак бе обявила едногодишно прощално турне Farewell Tour, но въпреки това продължи с изявите си. Поне до тази вечер, предаде БТА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.