Румен Радев разкости и Бойко, и „Промяната“

0

Президентът Румен Радев не спести грандиозни критики нито на ГЕРБ-СДС, нито на ПП-ДБ заради проектокабинета „Денков – Габриел“ на влизане за заседанието на Народното събрание, където депутатите ще гласуват правителството.

„Надявам се новото правителство да не предава интересите на българските граждани така, както лидерите на тази коалиция предадоха своите избиратели. Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите. А изборите са основата на демокрацията! Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласуват за него, защото „Продължаваме промяната“ са съсипали държавата, и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисов им подарява цялата власт“, каза Радев..

Президентът припомни и как от „Продължаваме промяната“ са били окупирали социалните мрежи, за да убеждават, че ГЕРБ са мафия и трябва да бъдат изтрити от българската политика.

„Днес те споделят властта си с ГЕРБ. Помните как „Демократична България“ поведоха българските граждани на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. Днес, те просят от него одобрение и просят някакво спасение, така че да си гарантират властта, тяхната благословия по-точно. Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията“, категоричен бе президентът.

По думите му политиката не е само интереси и математика за формирането на мнозинство.

„Тя е преди всичко ценности. И гласуването днес ще покаже дали народните представители от тези партии, дали всички те са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи“, заключи Румен Радев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.