Съдът прекрати делото срещу Бойко по показанията на Божков. Черепа каза дали ще обжалва

0

Васил Божков обяви във фейсбук страницата си, че няма да обжалва прекратяването на делото по негови показания срещу Бойко Борисов.

„Днес изтича срокът за обжалване на прекратяването на делото срещу Борисов. Няма да обжалвам. Ако съдът потвърди прекратяването, Борисов ще бъде изпран напълно“, написа бизнесменът, който в момента се намира под домашен арест.

Според Божков така оставя шанс следващите 2 г. прокуратурата да погледне обективно доказателствата и да повдигне обвинение.

Припомняме, че преди седмица Софийската градска прокуратура прекрати разследването за твърдяно изнудване, по което бяха задържани Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Досъдебното производство беше образувано „в условията на неотложност“ през март 2022 г. срещу бившия премиер, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър и бе за изнудване, извършено в периода 2015 – 2019 г.

То се случи непосредствено след среднощните арести и последвалото 24-часово задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Тогава не беше официално съобщено кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев обяви, че става дума за бизнесмена Васил Божков, който по онова време все още се намираше в Дубай.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.