Само в Bestnews.bg: Ето кой счупи бюста на граф Игнатиев – 23-годишен безработен (СНИМКИ)

0

23-годишният Димитър Василев е простакът, счупил бюст-паметника на граф Николай Игнатиев във Варна, научи ексклузивно Bestnews.bg. Мъжът е безработен и несемеен, не е ясно с какво се препитава.

Посегателството е заснето, от камерите се вижда един човек, който се намира до паметника половин час след полунощ в сряда. Около 45 минути по-късно той се оттегля по пешеходната алея към Морската градина, уточни Михов. Лицето на извършителя обаче не се вижда, но източник на Bestnews.bg от МВР все пак осветли вандала.

В полицията е сформиран екип, който е извършил оглед на произшествието. Образувано е досъдебно производство и е уведомена прокуратурата, съобщи комисар Михов и изказа мнение, че извършителят ще бъде разкрит.

Бюстът на граф Игнатиев, който е отделен от постамента, е прибран на сигурно място и ще бъде възстановен в най-кратки срокове, каза Антония Йовчева от дирекция „Култура и духовно развитие“ в Община Варна. Върху металната пластина, придържаща бюста, е оказан натиск, вероятно с лост, но не са повредени детайлите по постамента. Йовчева припомни, че сигнал за инцидента е подаден от гражданин тази сутрин около 9:00 часа към дежурния служител на община Варна, предаде БТА.

Това не е първото посегателство върху бюста на граф Игнатиев във Варна. Преди десет месеца той бе залят с боя. Тогава извършителят бе задържан за часове и предаден на съд.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.