Само в Bestnews.bg: Тръгва делото срещу гнусния кючек „Моя страна, моя България” (ВИДЕО)

0

Тръгва делото срещу ромския кючек „Моя страна, моя България”, научи ексклузивно Bestnews.bg. Подобието на песен се изгаври с вечния хит на недостижимия Емил Димитров в средата на август миналата година.

Тогава синът на певеца – Емил Димитров-младши, се закани, ще се заведе дело срещу циганина и финалист от „Гласът на България“ Кристофър Галовски, известен още като Фараона, който е автор на безумието.

Сега научихме, че делото тръгва на 16 януари, понеделник, от 11 ч. в Окръжен съд-Плевен.

Мерзкият кавър на неофициалния химн на България – „Моя страна, моя България“, в легендарното изпълнение на Емил Димитров , буквално взриви България. Песента се превърна в кючек. Мрежата завря от гняв и потрес. Мнозина в социалните мрежи нарекоха новата версия „гавра с последното свято нещо у нас“.

Поруганата песен е с променен текст. Рефренът е направен на: “Моя страна, моя Германия. Тук ще си отгледам аз децата“. И още: „Продадоха я тази страна, ограбиха я. Няма да се връщам аз, децата си ще взема аз в Германия“. А девойки тресат телеса в клип към парчето.

Емил Димитров-младши, синът на легендата, също музикант, реагира: „Лошото е, че не се изненадвам докъде стигнахме като общество. Безумно и тъжно. Това е обида за всички, за които България значи нещо“. Той поясни: „Въпросният „кавър“ на “Моя страна, моя България“ е неоторизирано ползване, което нарушава няколко члена на закона. Предприети са съответните мерки в социалните мрежи и YouTube. Благодаря на всички, които сигнализираха.

„Музикаутор“ също предприе съответните мерки“.

Ето го гнусния кючек:

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.