Само за 15 мин. Денислав Димчев пише сценария на първия BG хорър сериал „Клетвата“

0

Истинската история около американка, която убива и ограбва младоженци, е пренесена в тайнствената българска хижа „Победа“

Хижа “Победа”, обитавана от разярен призрак, действителната история на американка – серийна убийца на съпрузи, и опасен за живота репортерски стремеж за сензация. За това разказва първият български хорър сериал “Клетвата”, който се излъчва онлайн в ютюб канала на влогъра Денислав Димчев. Той е продуцент, режисьор, сценарист и актьор на продукцията, чиито 3 епизода бяха завъртени като късометражен филм в Дома на киното в София.

Извън тези определения Димчев е още тиктокър, влогър, певец и успешно завършил бакалавър по маркетинг и мениджмънт в лондонския университет Regent. В минисериала Денислав влиза в ролята на журналиста Антон.

200 зрители минаха по червения килим на премиерата, а реакцията им на живо и при страшните и мистериозни сцени, и при комедийните елементи показала на автора, че се е справил повече от добре.

Иначе реален сюжет е в основата на сериала – американка примамва съпрузи жертви чрез обяви във вестника, за да ги убие и да отнеме имуществото им. 

В онлайн поредицата Димчев си партнира с Яница Михайлова, която е негова колежка журналист.
В онлайн поредицата Димчев си партнира с Яница Михайлова, която е негова колежка журналист.

Димчев решава да разкаже и да допълни тази история и само за 15 минути се ражда идеята за “Клетвата”. Действието се развива в измислената българска хижа “Победа”, за която се носят легенди за убийства и безследно изчезнали хора. Зад мистерията стои вече покойната дъщеря на хижаря, изоставена пред олтара от бъдещ съпруг. За да си отмъсти, тя го убива. Мистерията примамва репортери и инфлуенсъри, жадни за сензация, която да ги направи известни.

“Показваме неистовото желание за успех въпреки опасността”, обяснява Денислав.

Историята на “Клетвата” се развива в три епизода с продължителност между 20 и 30 минути всеки.

Димчев е благодарен на целия екип, защото снимачният процес трае 15 часа на студа в планината. Това не е първата продукция на тиктокъра, който има 131 000 последователи в инстаграм. Преди това създава коледните проекти “Три дни до Коледа”, “Повярвай в мен”, както и “Кървава луна”, чийто замисъл не е да бъде минисериал, но заради силния зрителски интерес го развива в няколко епизода.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.