Само за милионери: €300 000 за къща с двор под Аспаруховия мост

0

България може да не е сред най-богатите държави в света, но пазарът й на имоти гони световни висини. Най-новата екстра за наши или чужди богаташи е къща в затворен комплекс със собствен кей във Варна. Обявата наскоро се появи в социалните мрежи.

Комплексът се състои от 9 тухлени къщи от по 180 квадратни метра, с двор от 350 квадратни метра към всяка. Намира се в островната зона под Аспарухов мост, в непосредствена близост до брега (Варненско езеро), пише „Сега“.

Проектиран е за целогодишно живеене, разполага с гледка към залива. Имотите се продават при степен на завършеност „до ключ“, а цените са от 265 000 до 290 000 евро. Наоколо в езерото и каналът море – езеро домуват множество плавателни съдове, затова кеят на комплекса се вписва в нормална за района среда. Чрез него живущите ще могат да се радват на една ръка разстояние на своите си яхти, лодки и т.н.

Това не е единственият имот с кей в езерото. Но интересното е, че екстрата става част от пазара на новото строителство. Къде на шега, къде наистина може да се каже, че след като се предлагат паркоместа за автомобили, е нормално да се предлагат и места за плавателни съдове, когато до имота минава и воден път – още повече при наличието на клиенти.  

В миналото островната зона бе „поделена“ между промишлени и военни обекти. Сега те са доста по-малко, очевидно навлиза жилищното строителство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.