Съпругата на Гунди към актьора, изиграл мъжа ѝ: Удари ме ток – на един кадър сякаш бе той!

0

Погледни ме, аз съм настръхнала. Мен ме удари директно в сърцето. Особено има един кадър, дето си едно към едно.

С тези думи и разтреперан глас съпругата на легендарния български футболист Георги Аспарухов-Гунди – Величка Маркова-Лита, реагира на първите кадри на филма за него. Почти през сълзи Маркова се обърна към актьора Павел Иванов, който влезе в образа на обичания футболист, за да му признае, че се е справил с образа на любимия ѝ мъж.

Величка Маркова-Лита и младата актриса Александра Свиленова, която влезе в нейния образ във филма „Гунди – легенда за любовта“. Снимка: Йордан Симеонов

Лентата “Гунди – легенда за любовта” започва от срещата му с Лита до трагичния 30 юни 1971 г., когато със съотборника си Никола Котков загиват в катастрофа. В 144-те страници сценарий са неразказани досега истории от живота на Аспарухов и най-голямата му любов – Величка. Въпреки препятствията по пътя на успеха, любовта и соцсистемата двамата остават заедно до самия край. Част от филма са и легендарни мачове на Гунди, а в ролята на Лита е младата Александра Свиленова. Продукцията ще излезе на голям екран тази година, а официалният трейлър – на 9 май. Продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов, режисьор е Димитър Димитров.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.