Съсед на убития психолог с ужасяваща изповед: Бившият полицай ми размахваше пистолет, ако ме беше убил, сега Нав щеше да е жив

0

Сигнал срещу бившия полицай, който е извършил убийството на психолога Иван Владимиров-Нав, е бил подаден в полицията няколко дни преди престъплението. Това обявиха пред bTV близки на убития. Повод е, че агресивният съсед е тъпкал с крака прането на майката на Владимиров – Слава Иванова.

Както е известно, срещу убиеца са били подавани много сигнали, но но от МВР не са обърнали сериозно внимание на проблема.

Добри Божилов, който е живял преди в тази кооперация, разказва своите премеждия: „Разправия между мен и същия психично болен или не знам какъв човек. С изваден пистолет се разправяхме тук. Ако ме беше убил тогава, сега Нав щеше да е жив. Веднага отидох и подадох жалба в полицията. Беше ми чупил и колата, но по-важното беше, че извади пистолет. Полицията абсолютно нищо не направи. Ходих втори път да проверявам какво става при кварталния и той ми каза: „Говорил съм с него, респектирал съм го“.

Друг съсед – Димитър Цветков, споделя за друг случай, при който полицаи също пренебрегват опасността: „Бяхме в тях. Говорихме си абсолютно нормално. Не сме вдигали шум. В същия момент той (б. ред. – съседът) дойде, заля му вратата. Преди това го беше заплашвал, че ще го застреля. Викнахме полиция. Обяснихме, че е заплашвал почти целия блок. Иван беше казал на полицаите, че е въпрос на време да го застреля“.

Очевидци разказват също, че бившият полицай е пребил също така домоуправителя на блока и е заплашвал бармана на квартално заведение.

Слава Иванова – майката на убития Иван Владимиров, е категорична, че не става въпрос за инцидент, а за планирано убийство. „Това, което чух, е, че е много добре планирано и обмислено убийство, с много добре планирана и измислена инсценировка, че е нападнат от сина ми и че той е действал при самозащита“, обясни тя пред „Нова телевизия“. След което разказа причините за дългогодишния конфликт между убиеца и Владимиров. „Започна отново поради обстоятелството, че 30 години майката на убиеца, която е клошарка, беше напълнила коридора на стълбището и мазето с нейните кашони и найлони, които предава за пари. Синът ми, когато се върна от Америка, заедно с едно друго момче, направиха акция да се изчисти дворът и в суматохата някакви нейни чували са били изхвърлени. Стрелецът повикал полиция, която му обяснила, че всички вещи извън жилището му могат да бъдат почистени“, разказа тя.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова коментира, че съседът не е отрекъл, че е извършил убийството. „Между заподозрения и убития имало междусъседски спорове от битов характер. Все още изясняваме точната причина за стрелбата. Задържаният не отрича, че е извършил убийството, но засега е заявил това само при беседа с полицията“, заяви Петрова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.