Съседка изрева: Христо Шопов ме блъсна в стената, размаха ми пистолет

0

Нов скандал разтресе българското шоупространство! Съседка изрева, че актьорът Христо Шопов я е блъснал в стената и я е заплашил с пистолет след скандал. 60-годишният Шопов е задържан от униформени и в момента е в ареста.

По първоначална информация по време на спор между съседи, 60-годишният син на легендата Наум Шопов извадил пистолет. След това заплашил с убийство опонентката си и дори й нанесъл удари.

Христо Шопов

Заплашената жена е 36-годишната Патриша Тийвс, родом от Люксембург, а пистолетът на Шопов е законно притежаван, предаде БНР.

Христо Шопов е задържан в следствения арест на столичното Седмо РПУ. Актьорът е предал на полицаите общо 3 законно притежавани оръжия.

Нападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк „Малинова долина“, съобщи БНТ.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов – Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката ѝ да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, вижда, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

„Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева – бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето“, разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите ѝ това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Зам.-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни:

„В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство“.

Съпругата на актьора – Мариана Станишева каза, че ще изчакат следствието да си свърши работата.

Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.