Съюзът на артистите отбелязва 100 години от рождението на Апостол Карамитев

0

Софийският театрален салон ще отдаде почит на обичания от поколения български актьор Апостол Карамитев (1923-1973), като отбележи 100 години от рождението му в два поредни дни, съобщиха от Съюза на артистите в България.

На 19 март, на сцена „Апостол Карамитев“ в Народния театър, ще бъде излъчен документалният филм за живота и кариерата на актьора, след което ще се проведе среща разговор с неговия син – Момчил Карамитев, който е сценарист, режисьор и оператор на лентата. Събитието ще бъде със свободен вход.

В Градската градина пред Народния театър на 20 март от 17:00 часа ще бъде открита документалната изложба „Сто години Апостол Карамитев – актьорът рицар“, посветена на творческата дейност на артиста. В рамките на 28 табла ще бъдат изложени над 100 фотографии и материали, които са старателно подбрани от десетки обработени документи.

Изложбата, чийто куратор е театроведът Тинка Николова, ще може да бъде посетена до 1 април.

За 12-а поредна година Софийският театрален салон представя в столицата спектаклите, екипите и актьорите, отличени с номинации за наградите за сценични изкуства „Икар“.

Софийският театрален салон ще завърши с церемонията по връчването на наградите „Икар“. И тази година сцената на Народния театър ще домакин на събитието. Водещ на вечерта ще бъде актьорът Филип Аврамов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.