Създателят на Фейсбук пуска конкуренция на Туитър, иска да разбие Мъск

0

Създателят на Фейсбук реши да удари в земята Илън Мъск и съвсем да съсипе Туитър като пусне конкурентно приложение.

Откакто Мъск купи Туитър, не спира да прави „подобрения“, които втрещяват потребителите – последната му хрумка беше да ограничи туитовете, които могат да се виждат дневно. Направи платени и някои от екстрите в Туитър – като синята отметка за проверен акаунт.

Много потребители започнаха да се оглеждат за нова платформа, където да се преместят заради промените на Мъск. Най-вероятно това е вдъхновило собственика на Фейсбук „Мета“ да пусне в четвъртък приложение, което ще конкурира Туитър.

Приложението се нарича Threads (теми, нишки) и е достъпно за предварителна поръчка в Apple App Storе. То ще бъде свързано с друга популярна платформа на „Мета“ – Инстаграм.

От магазина на „Епъл“ се вижда, че новото приложение графично прилича на Туитър. „Мета“ го описва като „текстово базирано приложение за разговор“.

Този ход е поредната проява на съперничество между собствениците на двете социални платформи – Марк Зукърбърг и Илън Мъск.

Миналия месец двамата се договориха да се срещнат във физическа битка, въпреки че не е ясно колко сериозни са били, пише Би Би Си.

Междувременно „Туитър“ съобщи, че популярното потребителско табло за управление TweetDeck след 30 дни ще стане платено. Според наблюдателите по този начин Мъск се опитва да принуди потребителите да се абонират за платената услуга на „Туитър“ – „Туитър блу“ (Twitter Blue).

В събота мултимилиардерът ограничи броя на туитовете, които потребителите могат да видят, позовавайки се на екстремно „изтриване на данни“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.