Сбогом, Чандлър Бинг! Актьорът Матю Пери открит мъртъв в джакузито си

0

Актьорът Матю Пери, който изигра Чандлър Бинг в хитовия американски сериал „Приятели“, е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават днес американските медии.

Според в.“Лос Анджелис Таймс“ актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. Неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия ТMZ, която първа съобщи за смъртта на актьора, твърдят, че на мястото не са открити следи от насилие. В дома не е имало и наркотици.

Славата на Матю Пери идва с ролята си на Чандлър Бинг в 10-те сезона и 234-те епизода на хитовия ситком „Приятели“, снимани от 1994 до 2004 година. По-късно има успешни роли и в много други продукции, като „Бевърли Хилс, 90210“, „Али Макбийл“, „Западното крило“ и т.н.

През 1997 г. се снима със Салма Хайек във филма „Бързата работа“. През 2002 се снима във филма „Призовка за Сара“, където му партнира Елизабет Хърли. През 2000 и 2004 г. участва в успешните комедии „Девет ярда“ и „Десет Ярда“, а през 2009 г. участва в „Отново на 17“. Общо в кариерата си е номиниран четири пъти за награда „Еми“. През 2002 г. е номиниран за „Еми“ в категория „главна мъжка роля“ за сериала „Приятели“, през 2003/2004 е номиниран в категория „гостуващ актьор“ за „Западното крило“, а през 2007 г. е номиниран в категория „главна мъжка роля“ за телевизионния филм „Историята на Рон Кларк“.

Матю Пери не е приемал роля от 2017 г. Докато екранната му персона почти винаги е била приветлива и оптимистична, той страдаше от пристрастяване към наркотици и алкохол и по-специално към болкоуспокояващи. Актьорът се е борил с пристрастяването към медикамента викодин, като е влизал и излизал от различни клиники за рехабилитация още докато е изпълнявал ролята си на Чандлър Бинг в „Приятели“.

Матю разказва за тази болезнена глава от живота си в мемоарите, които публикува миналата година. В „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ той описва как дебелото му черво се е спукало в резултат на пристрастяването му към опиоидите, когато е бил на 49 години.

Матю никога не се жени, но преди няколко години беше сгоден за кратко за Моли Хъруиц. Любов, която приключи само след 6 месеца. Преди това той беше свързван с Лизи Каплан.

Сбогом, Чандлър Бинг!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.