Сделка за милиони заради Шумахер!

0

Семейството на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер ще продаде на търг осем уникални часовника от колекцията му.

Очаква се търгът да се проведе на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на семейството на Шумахер, с което то да продължи да финансира лечението му, продължаващо вече повече от 10 години.

Жената на германеца Корина се е обърнала към аукционната къща Christie’s преди повече от година, за да определи стойността на вещите.

Колекцията включва уникален модел F.P. Journe Vagabondage 1 от 2004 г., който отбелязва всяка от победите му в шампионата на Формула 1. Той е подарък на пилота лично от президента на отбора му Scuderia Ferrari – Жан Тод.

Този часовник е „може би най-важният Vagabondage F.P. Journe, правен някога“, заяви Реми Гийлемин, ръководител на отдела за часовници на Christie’s в Европа и САЩ.

Поръчковият часовник е с платинен корпус, червен циферблат и златен механизъм, а на дисплея му е логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер. Като единствен по рода си, предметът може да достигне цена над 1 млн. швейцарски франка (1,1 млн. долара) на търга, допълва Гийлемин.

Други часовници от колекцията на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari.

На друг от циферблатите пък има шест звезди като символ на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели между 1994 и 2003 г. Този часовник също му е подарък от Тод и според Christie’s е оценен между 150 000 и 250 000 франка.

Продажбата ще включва и Rolex Daytona „Пол Нюман“. Хронографът с черен циферблат, референтен номер 6262 с екзотични субциферблати, е оценен на 200 000 до 400 000 франка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.