Шампионка в дартса се ядоса на трансджендърите: Не е честно!

0

За липса на феърплей, когато се състезават жени и трансжени, заговориха и в професионалния дартс.

Една от големите звезди в световния женски дартс Дета Хедман се обяви за забрана на трансджендърите да участват при дамите.

Хедман говори от позицията на състезателка, която играе вече 50 г. и три пъти е световен вицешампион.

Поводът за изказването ѝ е участието на Световното през 2023 г. на Виктория Монаган, която стана първата трансджендър жена на най-големия форум.

Друг трансджендър – Ноа-Лин Ван Льовен, също дебютира в телевизионен турнир през тази година.

„От много месеци съм ядосана заради участието на трансджендъри в женски ранкинг турнири. От ден първи смятам, че това е грешка. Нямам проблем с трансджендърите в живота. Не се познавам лично с Ноа-Лин, но тя изглежда като приятен човек.

В Лейксайд се срещнах с Виктория Монаган и с нея разменихме няколко шиги, но според мен трансджендърите не трябва да участват“, каза Хедман.

Тя отбеляза становище на бившата №1 в света Линда Дъфи, която смята, че мъжете имат предимство в играта, особено след като минат пубертета.

Експерт в българския дартс сподели пред bestnews.bg, че често предимството в този спорт е на страната на нежния пол. Доста дами имат по-точен мерник и по-вярна ръка от мъжете, смята източникът ни. Според него обаче трансжените трябва да се състезават в отделен турнир, за да има равни сили.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.