ШАШ: Вили Лилков разцепи десните в София

0

Кметската кандидатура на Вили Лилков, едно от лицата на софийската десница, бе обявена днес за вота наесен. Това стана чрез съобщение на инициативен комитет в социалните мрежи.

В него влизат Богдана Карадочева, Иван Лечев, Васко Кръпката, Ивайло Цветков – Нойзи, Теди Москов и други имена, които традиционното  са подкрепяли през годините десни номинации. Членове са още бивши и настоящи политици като Петър Москов, Ваньо Шарков, Надежда Михайлова, Муравей Радев и др.

За издигането на Лилков се говореше усилено през последните седмици. Самият той даде няколко „кандидат-кметски“ интервюта в медиите, макар да не бяха афиширани официално като такива. Очакваше се издигането да стане от името на формацията КОД (Петър Москов), но явно се е предпочела независима кандидатура.

Лилков е един от учредителите на ДСБ, дълго време бе столичен общински съветник. Неговата биография и на издигащите го хора говорят, че столичната десница ще се яви на местния вот разцепена. Както е известно, кандидатът на ПП-ДБ е предприемачът Васил Терзиев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.