Шефът на БТА се ожени на Антарктида (снимка)

0

Кирил Вълчев пише книга за експедициите на остров Ливингстън

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени за любимата си Силвия на Антарктида.

„Със Силвия подписахме тази неделя граждански брак в Южния океан до остров Ливингстън в Антарктида в близост до българската база „Св. Климент Охридски“ на борда на българския научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ пред капитан Николай Данаилов, комуто законът дава това право в открито море“, сподели Вълчев в профила си във Фейсбук.

Свидетели са били проф. Христо Пимпирев – ръководител на 32-та българска антарктическа експедиция, и ректорът на Висшето военноморско училище във Варна флотилен адмирал професор Боян Медникаров (чиято информационната дейност подпомага избраницата на Вълчев).

На сключването на граждански брак е присъствал и българският посланик в Аржентина Стоян Михайлов, също част от експедицията, както и български и испански антарктици.

„След импровизираната кратка церемония си пуснахме песента на Теодосий Спасов, която написа на Антарктида, когато участвахме той и аз заедно в българска антарктическа експедиция, и бях изпращал на Силвия“, споделя още Вълчев и цитира песента:

„Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога
Да се върнеш пак при мене ти

Да сме пак отново двама
Слънце да блести във очите ни примамливо
И да чувам твоя глас
С пръсти да докосвам косите ти

И да бъдем ти и аз
Да те чакам вечно мога аз
Да те чакам вечно мога
Да се върнеш пак при мене ти
Да сме пак отново двама“

Кирил Вълчев споделя, че това е третата мисия, в която участва, и че в момента е в отпуск от БТА. Той подготвя и книга за експедициите на о-в Ливингстън, чийто редактор ще е проф. Пимпирев.

Поредната група на 32-рата Национална антарктическа експедиция отпътува на 26 януари.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.