Шефката на СЕМ изригна във Фейсбук: Тотално вмаймуняване!

0

Председателката на СЕМ Соня Момчилова публикува остра позиция във фейсбук страницата си за „оредяващата откъм човечество държава“. 

Ето и пълния текст на публикацията на Соня Момчилова:

„Напълни са таз оредяваща откъм човечество държава с мосюмаргаридита и мадамзлати, с кирякстефчовци, рачкопръдлета, с гочоолу-дочоолувци, със засрамени юруди.

С алергични към шаяка и студената вода.
Ритъмът 7/8 им причинява тахикардия и тикове, киселото мляко го признават само с мюсли от опечени стоножки.
Те са стотници в пъстроперата гвардия на находчивите предприемачи, завършили харвардските курсове, които възприемат държавата като фирма, която напълно логично следва да зарежеш или препродадеш щом спре да ти носи доходи.

Те са готови да сменят пола на детето си пренатално и да го покръстят в религията на Мамона, само за да стимулират прогреса и трансхуманизма.

Тези влъхви на дигиталния и полиджендъристкия преход към… тоталното вмаймуняване.

Те нямат нужда от национално знаме, те имат нужда от болница, най-добре от клиника за промяна на пола, ама голяма и висока, най-могъщата в света! Такава, че по цялата земна шир да няма подобна. За Гинес!
И край на байраците и психиатриите!

Край на историята.
Свирете, йерихонски тръби!“

Припомняме, че в подкаста „Контракоментар“ на Асен Генов Соня Момчилова отрече кланетата в Буча. „Така, както има руска пропаганда, не можем да отречем, че има и в обратна посока. Нали знаете за заболяването на Путин, за това, че е подменен, за това, че е умрял, Буча и така нататък“, казва Момчилова, която представлява президентската квота в регулатора.

Група журналисти и правозащитници поискаха оставката на Соня Момчилова заради думите ѝ за Буча. Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) осъди думите на председателката на СЕМ, а два дни след станалото СЕМ се разграничи на сайта си от позицията на Момчилова.

Десетки журналисти подписаха писмо, адресирано до председателя на парламента и до председателя на комисията по култура и медии. Те настояват освен това СЕМ да се разграничи от позицията на Момчилова и да предприеме стъпки по освобождаването ѝ. Тъй като в Закона за радиото и телевизията не се предвижда член на СЕМ да бъде освободен предсрочно заради увреждане на престижа на органа, журналистите апелират Народното събрание да внесе необходимите поправки в закона.

Преди това посолството на Украйна реагира на думите на Момчилова, като определи думите ѝ за „неприемливи и манипулативни“.

Посолството на САЩ публикува линк към статия, за която посочва, че „напълно развенчава лъжите на Кремъл за Буча“.

„Машината за дезинформация на Кремъл се задвижва с пълна скорост, като отрича Русия да е атакувала цивилни. Когато украинските сили освободиха град Буча, те откриха, че там е имало клане. Стотици мъже, жени и деца са убити безразборно от руските сили. Тези действия са част от кампания на широко разпространено и систематично насилие срещу цивилни граждани. Не се заблуждавайте от лъжите“, пише в публикацията на посолството.

АЕЖ настоя за оставката ѝ още през декември миналата година заради нападките ѝ към журналисти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.